Jak odblokować osobę na Facebooku

Jeśli po ograniczeniu dostępu do danej osoby konieczne stało się ponowne zezwolenie mu na obejrzenie kroniki i wysłanie wiadomości, w takim przypadku musi ona zostać odblokowana. Robi się to bardzo prosto, po prostu musisz uporządkować trochę edycji.

Odblokowanie użytkownika na Facebooku

Po zablokowaniu użytkownik nie może wysyłać prywatnych wiadomości, śledzić profilu. Dlatego, aby zwrócić go do tej okazji, musisz odblokować go poprzez ustawienia na Facebooku. Konieczne jest wykonanie tylko kilku czynności.

Przejdź do swojej strony, aby to zrobić, wprowadź wymagane dane w formularzu.

zaloguj się na profil na Facebooku

Teraz kliknij strzałkę obok menu szybkiej pomocy, aby przejść do sekcji "Ustawienia" .

Ustawienia Facebooka

W oknie, które zostanie otwarte, musisz wybrać sekcję "Blokuj", aby przejść do ustawień określonych parametrów.

Menu Blokuj Facebook

Teraz możesz wyświetlić listę profili z ograniczonym dostępem. Pamiętaj, że możesz odblokować nie tylko określoną osobę, ale także różne czynności, aplikacje, które wcześniej ograniczały możliwości interakcji ze stroną. Możesz także zezwolić na wysyłanie wiadomości do ciebie, do znajomego, który był wcześniej dodany do listy. Wszystkie te elementy są w tej samej sekcji co "Blokuj" .

Blokady Facebooka

Teraz możesz rozpocząć edycję więzów. Aby to zrobić, po prostu kliknij "Odblokuj" obok nazwy.

Odblokowanie użytkownika Facebooka

Teraz musisz potwierdzić swoje działania, a to zakończy edycję.

Facebook Odblokuj potwierdzenie

Pamiętaj, że podczas konfiguracji możesz także blokować innych użytkowników. Odblokowana osoba będzie mogła ponownie wyświetlić twoją stronę i wysyłać prywatne wiadomości.